Ajánlat    Tesztvezetés    Szerviz
Név:
Email cím:
Telefonszám:
Modell:
Extrák:
Megjegyzés:
Írja be számmal: hetvenhat


SZERVIZ 4+

Cascade, az új Opel cabrio!

Vissza az autózás legintenzívebb élményeihez: finoman melenget a napsugár, szellő cirógatja bőrünket, felnézve semmi sem korlátozza kilátásunkat, legfeljebb a kék égen úszó felhők. Ezek a Cascada jellegzetes pillanatai! A Cascada, az Opel új, négy évszakos kabriója 2013 elején jelenik meg.

Az Opel-választék felső régiójába pozicionált Cascada nemcsak a méreteivel (hossza 4,697 mm; szélessége a tükrök nélkül 1,840 mm) középkategóriájú, hanem élvonalbeli technikájával és részleteivel is.

Kompakt Kadett és Astra kabriók több nemzedéke után az Opel visszatér az ötvenes és hatvanas évek nagy presztízsű és ritka, négyüléses, középkategóriájú kabrióinak – mint a Kapitän és a Rekord – hagyományához, de újszerű módon, a legmodernebb technikával. Szuper-merev karosszériájával, HiPerStrut első futóművével és FlexRide adaptív csillapításával nagyszerűen vezethető kocsi a Cascada. Prémiumszintű, távvezérelt vászonteteje 17 másodperc alatt nyílik ki, 50 km/órás sebességig. Elektromosan kézhez nyújtott biztonsági öv, bőrkárpit és szellőzött, ergonomikus ülés gondoskodik kényelemről, biztonságról.

Thomas Sedran, az Opel elnökhelyettese: “A középkategóriájú kabriók szegmense nagyon stabil az utóbbi években, de csak prémiumgyártók nagyon drága autói alkotják. Az Opel Cascada ezek jellemzőit adja, ám megfizethetően. Ugyanakkor kiteljesíti a márka termékoffenzíváját: 2012-ben és 2013-ban bővítjük választékunkat, és új szegmensekbe lépünk be az elektromos Amperával, a kis SUV Mokkával, a divatos ADAM városi autóval, és most e középméretű kabrióval.”

Attitűd: vászontetős elegancia, élményautózás szabad levegőn

Stabil kiállásával és az Opelre jellemző szoborszerű formájával egy letűnt, de ragyogó korszak “Grandes Routières” modelljeinek klasszikus, kortalan eleganciáját támasztja fel a Cascada. Letisztult profilját az elegánsan döntött szélvédő mögött nem zavarja meg tetőfedél vagy bukócső. A karosszéria alsó részét az Opel penge motívuma élénkíti, feljebb pedig egy fényvonal fut ki a sarkokra beforduló hátsó lámpákig. A finoman emelkedő övvonalon a tetőt és az alsó részt elkülönítő krómléc csillog.

“Sok kabrió jól néz ki nyitottan, de felhúzott tetővel már esetlen. Kiváló minőségű, áramvonalas vászontetejének egyöntetű profiljával viszont csukottan is szép az Opel Cascada,” véli Malcolm Ward, design vezető.

Ízlésesen kiformált erődómjával a géptető koronázza meg a mély, dúsan krómozott hűtőmaszkot; a ködlámpákat két felfordított, krómbetétes cápauszony-elem keretezi. A fénydiódás nappali világítás és a hátsó lámpa is az Opel jellegzetes szárny-formáját mutatja. Az utóbbi markáns fényjelei a prémiumautókat idézik, köztük a hűtőmaszkra rímelő széles krómléccel.

A legrangosabb kabriók beszállítóitól rendelt csúcsminőségű vászontetőt nagyszerű hő- és hangszigetelővé teszi a külső réteg és a bélés közötti speciális poliészter szövet. Elektrohidraulikus szerkezetét a két első ülés közötti kapcsoló hozza működésbe, a nyitás 50 km/óráig lehetséges, és 17 másodpercig tart – ezekkel az adatokkal rekorder a Cascada. Valamennyi modellen standard a tető távvezérlése is. A bemutatáskor háromféle tetőszín lesz választható, ezekhez tízféle fényezés járul.

Kényeztetés: míves vezetőhely, kimagasló komfort és funkcionalitás

A Cascada vezetőhelyének megkapó, sportos eleganciáját kézi munkával készült modulok teszik teljessé. A szárnyszerű műszerfal átfordul az ajtókra, körülölelve az első utasokat. Puha tapintású, kézzel varrott anyag vonja be. Prémiumhatásúak a mélyen kiformált, dúsan kárpitozott ülések is, mutatós szövet és bőr huzattal. A kiváló, ergonomikus, AGR minősítésű ülések bőrkárpitja fűthető és szellőztethető: melegben friss levegő áramlik a perforálásából. Hátra az elektromos Easy Entry rendszer könnyíti meg a beszállást, a biztonsági övet pedig teleszkóposan kinyúló kar adja kézbe.

Kabrióhoz képest nagy tárolókapacitás teszi alkalmassá az Opel Cascadát négy évszakon át tartó mindennapos használatra. Van rakodóhely az ajtókban, a műszerfalon és alatta, valamint a standard elektromos rögzítőfék jóvoltából az első ülések között is. A csomagtartó nyitott tetővel 280, felemelt vászontetővel 350 literes. Hosszabb tárgyak elhelyezésére a FlexFold rendszer ad lehetőséget, amely elektromosan lefekteti az 50:50 arányban osztott hátsó üléstámlát – a keménytetős kabriókban ilyen nincs.

Kiválóság: merev karosszéria, nagyszerű futómű

Nyitott autókon kulcstényező a karosszéria-merevség: ettől függ a kocsi viselkedése, kormányzásának pontossága, akusztikája, biztonsága és komfortja. Az Opel Cascada nemcsak teljesíti, de felül is múlja a jelenleg legmagasabb standardokat, többek között a padlóváz acél kereszttartóinak és az erősített profiloknak köszönhetően. Az Opel előző generációs kabriójával, az Astra TwinToppal összehasonlítva a Cascada csavarási szilárdsága 43, hajlítási merevsége 10 százalékkal nagyobb. Ez biztos alapot képez a futóműnek, illetve csökkenti a zajt és a rezgést.

A Cascada persze jobban megveti a lábát a talajon, mint a 2006-os kompakt Astra Twin Top. Tengelytávja 71 milliméterrel, első nyomtávja 56-tal, a hátsó 70-nel nagyobb. A HiPerStrut (High Performance Strut) első futóművet eredetileg az Insignia OPC részére fejlesztették ki, lényege, hogy elválasztja a csillapítási és kormányzási funkciókat, ezáltal jó útfogást, precíz irányítást, illetve csekély hajtási kormánybefolyást biztosít. A fogasléces, sebességfüggő rásegítésű elektromos szervokormány motorja a kormányoszlop tövénél kapcsolódik a fogasléchez. Természetesen a FlexRide, az Opel integrált, alkalmazkodó futómű-szabályozó rendszere is kapható a Cascadához. A kerékméret 17-20 col, a féktárcsáé pedig, ettől függően elöl maximum 326, hátul 325 mm lehet.

Teljesítmény: új generációs, közvetlen befecskendezésű 1.6 Turbo benzinmotor

Széles hajtómű-választék kapható az Opel Cascadához. A portfóliót az 1.4-es benzines Turbo nyitja, hatfokozatú manuális sebességváltóval kombinálva. Kétféle változatának adatai: 88 kW/120 LE és 103 kW/140 LE, a nyomaték túltöltéssel 220 Nm. A gázolajos 2.0 CDTI (121 kW/165 LE) manuális vagy automatikus hatfokozatú váltóművel kerül forgalomba. Nyomatéka, túltöltéssel, 380 Nm.

A kínálat csúcsa az új generációs 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinmotor, amely 2013 elején debütál, nagyon simán működik, komoly nyomatékot fejt ki, és keveset fogyaszt. Teljesítménye 125 kW/170 LE 1,650 és 3,200/perc között, nyomatéka, a túltöltés jóvoltából, 280 Nm. Hatfokozatú sebességváltóval és az Active Select funkció révén kézzel is kapcsolható automatával egyaránt rendelkezésre áll. Erősebb benzin-és dízelmotorok később jelennek meg.

Fejlett: rafinált technika, oltalmazó biztonság

A Cascada felszereléséből nem hiányzik a 11 automatikus funkciót tartalmazó adaptív AFL+ világítás, a kibővített funkciókörű (fejlett jelzőtábla-felismerés, sávelhagyási figyelmeztetés, követési távolság kijelzés és ütközésveszélyre figyelmeztetés), második generációs Opel Eye frontkamera, a tolatókamera, a parkolássegítő, az ultrahangos holttérfigyelő, az ergonomikus első ülés és az emelkedőn elindulási asszisztens.

Rendkívül szilárd utascellájának túlélőterét jórészt nagy szilárdságú acélból készült karosszéria őrzi meg. Az ajtókban átlósan elhelyezett, ultra-nagy szilárdságú profil és övvonali erősítés van, a szélvédőkeret anyaga edzett acél. Boruláskor, illetve másféle légzsákos ütközéskor is, rugós bukócsövek ugranak fel a hátsó ülések mögül, felkészítve az autót a baleset további lefolyására. Elöl aktív fejtámlák és kettős övfeszítők szolgálják a biztonságot, de hátul is vannak előfeszítők.

Forrás: GM

Opel Történelem

 Történet és Örökség

Az Opel 1899-ben kezdett gépkocsigyártással foglalkozni. Forradalmi lépésnek számított. De ez még csak az első volt a forradalmi lépések sorában.... Vessen egy pillantást az Opel gépkocsik történetére!

Opel Lutzmann 1899 Az első Opel gépkocsi az "Opel Lutzmann rendszerű szabadalmaztatott motorkocsi" nevet viselte. Ezzel indult Rüsselsheimben az első haszongépjárművek gyártásának alapjául szolgáló gyártási folyamat. Egy éven belül a vállalat bemutatkozott a nemzetközi motorsportban is.
Heinrich von Opel 1901 márciusában aratja első győzelmét az Opel autóversenyzésben. a Königsstuhl hegyi túrát Heinrich von Opel nyerte.
Opel 1907 1907 Különleges kialakítású, 45 kW (60 LE) teljesítményű gépkocsijával az Opel tesztpilótája és autóversenyzője Carl Jörns megnyerte a Taunusban megrendezett Kaiser Kupát: a legjobb német gépkocsinak járó Kaiser Kupa mellett az Opel nyerte el az udvari beszállítói címet is.
Opel Doktorwagen 1909 Az Opel bemutatta első elérhető árú gépkocsiját. A 4 kW (8 LE) teljesítményű, kétüléses, a megbízhatóságot szem előtt tartó vásárlók számára tervezett jármű "Doktorwagen" (Orvoskocsi) vált ismertté.
Experience_HistoryHeritage_1912_cnt_imppar_1__Thema_210x94_1000_19245px

1912 Az üzemből kigördült a tízezredik Opel gépkocsi. Az új csúcsmodell a tekintélyes 40 kW (100 LE), négyhengeres jármű.

Experience_HistoryHeritage_1914_cnt_imppar_1__Thema_210x94_1000_28317 1914 Kifejlesztették az új, világrekordot felállító versenyautót, amely győzelmet hozott az 1913-as Grand Prix versenyen. Ez volt az első négyszelepes technológiával működő gépkocsik egyike; elsöprő 12,3 literes 16 szelepes négyhengeres motorja volt. Az Opel Németország legnagyobb autógyártójává vált.
Experience_HistoryHeritage_1919_cnt_imppar_1__Thema_210x94_1000_31071 1919 Átadták a Rüsselsheimtől délre található Opel autóverseny-pályát. Az ovális lefutású betonozott pálya, döntött kanyarokkal az első állandó autóversenyzésre és tesztelésre használt pálya Németországban - évekkel megelőzve más közismert versenypályákat, például a berlini AVUS-t és a Nürburgringet.
Experience_HistoryHeritage_1921_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_21339
1921 Az Opel nyolchengeres motort épít, amely számos versenyen bizonyít - különösen emlékezetes az 1922-es Eifel verseny.
Experience_HistoryHeritage_1924_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_12752
1924 Egymillió arany márka értékű beruházással az Opel teljesen modernizálja autógyártását. A rüsselsheimi az első olyan német gyártóüzem, amely a jövő nagy mennyiségű termék előállítására alkalmas gyártási módszereit, például a gyártósoros összeszerelést bevezette.
Experience_HistoryHeritage_1924_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_48464
1928 37,5%-os piaci részesedésével az Opel messze a legnagyobb német gépkocsigyártó. A General Motors-al való társulás előkészítéseként a vállalatot tőzsdére bevezetett céggé alakították.
Experience_HistoryHeritage_1929_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_42162
1929 A General Motors mindössze 26 millió dollárért felvásárolta az Adam Opel AG részvényeinek 80 százalékát, és ezzel többségi tulajdonossá vált. Az Opel az első német gyártó, amely biztosítótársaságot alapított. Még egy elsőség: az "Opel Bank" gépkocsivásárlásokat és részletfizetéseket finanszírozott.
Experience_HistoryHeritage_1931_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_32746
1931 A rüsselsheimi üzemben megépítik az első "népautót" 1,2 literes motorral, amely elérhető áron vásárolható meg. 1931 és 1935 között 100 000 példányt szereltek össze - ez olyan mennyiség, amelyet egyetlen korábbi modell sem ért el Németországban. A General Motors megszerezte az Opel Részvénytársaság részvényeinek fennmaradó 20%-át.Az Opel az első gépkocsigyártó, amely iskolát hozott létre az ügyfélszolgálat oktatására.
Experience_HistoryHeritage_1940_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_72369
1940 Az egymilliomodik Opel egy Kapitän modell volt. Októberben a nemzetiszocialista kormányzat leállíttatta a személyautók gyártását. A négykerék-meghajtású, terepre szánt teherautó modelleken kívül katonai felszerelések, például pilótaülések, repülők futóműveinek és üzemanyagtartályainak gyártása folyt.
Experience_HistoryHeritage_1944_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_32822
1944 A szövetséges hatalmak lebombázták a rüsselsheimi opel üzem felét, a brandenburgi üzem csaknem teljesen megsemmisült.
Experience_HistoryHeritage_1945_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_32816
1945 A Opel Kadett teljes gyártósorát szétszerelték és a Szovjetunióba szállították jóvátételként.
Experience_HistoryHeritage_1946_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_54754
1946 Elkezdődik a Frigidaire háztartási hűtőszekrények gyártása. megépítik a háború utáni első Opelt, a 1,5 tonnás Blitz teherautót.
Experience_HistoryHeritage_1947_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_24451
1947 A személyautó gyártás az Opel Olympia modellel indult újra.
Experience_HistoryHeritage_1950_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_29363
1950 Befejeződik a rüsselsheimi üzem újjáépítése.
Experience_HistoryHeritage_1956_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_68646
1956 Kigördül az üzemből a kétmilliomodik Opel, egy Kapitän.
Experience_HistoryHeritage_1960_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_22621
1960 Megérkezik az Opel Rekord P2. Összesen mintegy 755 000 egységet szereltek össze.
Experience_HistoryHeritage_1962_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_48472
1962 Az Opel századik évfordulóját ünnepli. Bochumban ünnepélyesen megnyitják az új Opel Kadett gyártására szolgáló üzemet.
Experience_HistoryHeritage_1964_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_25412
1964 Az Opel bemutatja három új luxusmodelljét, a Kapitänt, az Admiralt és a Diplomatot. Ezek a presztízst jelentő hat- és nyolchengeres csúcsmodellek az akkori idők szellemét idézik. Mindhárom kedvező fogadtatásban részesült, és azonnal sikert aratott a piacon.
Experience_HistoryHeritage_1966_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_36814
1966 Mérföldkőhöz érkezését ünnepli az üzem Bochumban: a gyártósorról legördül az egymilliomodik Kadett. Az Opel új gépkocsitesztelő pályát nyit a németországi Hesse tartománybeli Dudenhofenben, és alkatrészgyártásra szakosodott üzemet Kaiserslauternben. Elindul a Rekord C gyártása, és bemutatják a piacon a legendás Rallye Kadett gépkocsit.
Experience_HistoryHeritage_1968_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_16900
1968 Színre lép az Opel GT. Hirdetési szlogenje "Csak a repülés jobb" szállóigévé vált.
Experience_HistoryHeritage_1970_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_18272
1970 Megszületik a középkategóriás Opel Ascona A és a sportos Opel Manta A modell. Elkezdődik az elektronikus benzinbefecskendezésű Opel Commodore GS/E gyártása
Experience_HistoryHeritage_1971_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_15248
1971 Kigördült a tízmilliomodik Opel gépkocsi a rüsselsheimi üzemből. Gyártani kezdik a Opel Rekord D-t, szintén Rüsselsheimben.
Experience_HistoryHeritage_1972_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_28488
1972 A dudenhofeni tesztpályán az Opel új dízelmotorjával felszerelt módosított Opel GT két világrekordot és 28 nemzetközi rekordot állított fel.
Experience_HistoryHeritage_1974_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_71225
1974 Walter Röhrl és navigátora, Jochen Berger egy Opel Ascona A modellben szereztek Európa-bajnoki címet.
Experience_HistoryHeritage_1978_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_11878
1978 A gépkocsik piacán két új csillag jelent meg: a luxus négyüléses Opel Senator és a sportos ferdehátú Opel Monza kupé.
Experience_HistoryHeritage_1981_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_27491
1981 Az Opel az első autógyár, amely környezetbarát, vízbázisú festéket használ.
Experience_HistoryHeritage_1982_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_44795
1982 A spanyolországi Zaragozában új üzemmel szerződnek az új Opel Corsa gyártására.A kompakt modell gyorsan teret hódít, hamarosan osztályának legnagyobb számban értékesített járműve lesz.
Experience_HistoryHeritage_1985_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_17879
1985 Az Opel az első német autógyártó, amely valamennyi modellsorozatánál bevezeti a katalizátort.
Experience_HistoryHeritage_1986_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_31463
1986 Az Opel Omegát az Év Autójának választották meg.
Experience_HistoryHeritage_1990_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_7988
1990 Az Opel az első gépkocsigyártó, amely megvalósítja a műanyagok újrahasznosítását. Ez a lépés tükrözi a vállalat környezetbarát technológiák iránti elkötelezettségét. A Rüsselsheimben dolgozó mérnökök módszeresen dolgoznak a veszélyes anyagok, például az azbeszt és a kadmium gyártási folyamatból való kizárásán. Egyidejűleg elérték a festékekhez használt oldószerek és a fluor-klór-szénhidrogének (CFC) fenntartható csökkentését is.
Experience_HistoryHeritage_1991_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_22686
1991 Az utakon és a piacon évek során felmutatott kiemelkedő teljesítményét követően véget ér a Opel Kadett gyártása. Utódja az Opel Astra. Az új járművet az Opel biztonsági rendszerével látták el, amely oldalvédelmet, az ülésekbe épített kicsúszás elleni védelmet és övfeszítőket foglal magában. A cég első terepjárója Opel Frontera néven egy év alatt kategóriájának európai piacvezetőjévé válik.
Experience_HistoryHeritage_1995_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_14701
1995 Az Opel bemutatja az Opel Vectra B modellt. Újabb első hely a német autógyártók versenyében: az Opel valamennyi gépkocsiját teljes méretű légzsákokkal szereli fel mind a vezető, mind az első utas oldalán.
Experience_HistoryHeritage_1999_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_54252
1999 Az Opel az autógyártásban elért százévnyi sikerét ünnepli. Az Opel Milleneumi Expressz díjnyertes multimédiás kiállítása egy teljes vonatot elfoglalt, és végigzakatolt Európán. Rüsselsheimből kigördült az ötvenmilliomodik Opel, egy Omega. Az Opel Zafirával az Opel a kompakt kisteherautók új osztályát hívta életre, a rendkívül sokoldalú belső elrendezést biztosító Flex7 koncepció alkalmazásával.
Experience_HistoryHeritage_2000_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_55509
2000 Elkezdődik az Opel Agila gyártása. Az első német mikrobusz tökéletes városi jármű. Bemutatták a Opel Zafira földgázzal működő változatát.
Experience_HistoryHeritage_2002_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_67450
2002 Az Opel új arculati kampányba kezd "Opel. Friss gondolatok a jobb gépkocsikért" szlogennel. A német kancellár, Gerhard Schröder nyitotta meg ünnepélyesen a világ legfejlettebb autógyártó üzemét Rüsselsheimben. Az Opel bemutatja első fenntarthatósági jelentését.
Experience_HistoryHeritage_2003_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_72219
2003 Németországban egyszerre mutatták be az Opel Signumot és a Opel Merivát. Rüsselsheim új, motorokkal kapcsolatos kezdeményezése: négy új CDTI közös nyomócsöves dízelegység és üzemanyag-takarékos TWINPORT technológia benzinüzemű motorokhoz. Megkezdték az üzemanyagcellás Opel Zafira HydroGen3 hétköznapi körülmények közötti tesztelését Tokióban és Washingtonban.
Experience_HistoryHeritage_2005_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_61710
2005 Az Opel Zafira 1.6 CNG (sűrített földgáz) a legnépszerűbb alternatív meghajtási rendszer Németországban. 26 ország újságírói az 1,0 és 1,4 liter közötti kategóriában az 1,3 CDTI ECOTEC hajtóművet az "Év Motorja 2005" díjjal tüntették ki. Nyár óta az Opel valamennyi dízelüzemű utasszállító gépkocsija részecskeszűrővel kapható.
Experience_HistoryHeritage_2006_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_213747
2006 A GM Europe új európai tervezőközpontot nyit Rüsselsheimben. A Opel Corsák negyedik generációjának világpremierje a londoni Nemzetközi Autókiállításon; megkezdődik a sorozatgyártás Eisenachban és Zaragozában. Az új Opel Corsa ötcsillagos minősítést kapott utasvédelmére az Euro NCAP törésteszteken.
Experience_HistoryHeritage_2007_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_16_07_41_Urner
2007 Megkezdődött az Opel OPC Versenytábor: számos kemény tesztelési szakaszt követően 18 500 jelentkező közül kiválasztották azt a tíz legjobb sofőrt, akik a 2008-as 24 órás nürnburgringi verseny résztvevői lesznek. Az Opel a Frankfurti Autószalonon bemutatja a Flextreme-t; a gépkocsi mérföldkőnek számít az új meghajtási koncepciók fejlődésének történetében. Az elektromos motorú gépkocsi tápellátását akkumulátorok biztosítják. ovábbi tudnivalók az OPC modellekről
Experience_HistoryHeritage_2008_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_258192
2008 A londoni Nemzetközi Autókiállítás keretében mutatkozik be az Opel új csúcsmodellje, az Insignia. Forradalmi vonalvezetésével és kifinomult technológiájával az Insignia hatalmas ugrást jelentett a márka megifjításának irányába. Röviddel ezután stílusáért és újszerűségéért, biztonságáért és kényelméért elnyerte az "Év Autója 2009" díjat. 
Experience_HistoryHeritage_2009_cnt_imppar_1_Thema_210x94_1000_262460
2009 Az első Opel megépítése óta 110 év telt el, és most a nemzetközi gazdasági válság miatt a márka fennmaradásáért küzd. Júniusban a General Motors csődöt jelentett. Az Opelnek a német állam nyújt segítséget. A Frankfurti Autószalonon az Opel bemutatja az új, rendkívül hatékony Astrát, és a nulla kibocsátású Amperát. Az Opel Ampera nagy presztízst jelentő technológiai díjat nyert.